shkolaw.in.ua 1
ПРИГОТУВАННЯ ДО ПРАВЛіННЯ З ХРИСТОМ.


Дорогі друзі,

«Х
іба ви не знаєте, що святі світ судитимуть?» 1 Кор.6:2.

В нашому викупленні Бог переслідує подвійну мету. З негативного боку - це спасти нас від пекла, за що ми повинні бути вдячними довіку. З позитивного боку - це підготувати Собі народ, який буде поділяти престол із Христом.

Перед тим, як читати далі, зупиніться на звилину і задумайтесь, що це означає для вас особисто, як для християнина, що ви повинні довічно правити з Христом? Ми з Рут зрозуміли, що Святий Дух ставить все більший наголос на підготовку до нашого призначення у вічності.

Обітниці правити.

«Поправд
і кажу вам, що коли, при відновленні світу, Син людський засяде на престолі слави Своєї, тоді засядете й ви, що за Мною пішли, на дванадцять престолів, щоб судити дванадцять племен Ізраїлевих». Матвія 19:28.
«А перможцеві, і тому, хто аж до кінця додержує Мої вчинки, Я дам йому владу над поганами, і буде пасти їх залізним жезлом; вони, немов глиняний посуд, покрушаться...» Об'явлення 2:26,27.
Ми повинні старанно готуватися до цієї величезної відповідальості - правління з Христом. Недостатньо просто заявляти про «народження згори». Нижче - деякі основні вимоги.


  1. Терпіння.

«Ви ж оті, що перетривали зо Мною в спокусах Моїх, і Я вам заповітую Царство, як Отець Мій Мені заповів, щоб ви в Царстві Моїм споживали й пили за столом Моїм, і щоб ви на престолах засіли судитти дванадцять племен Ізраїлевих». Луки 22:28-30.

Багато хто розпочали як учні Ісуса, але тільки дванадцятеро йшли за Ним до кінця, і вони були визнані гідними правити з Ним над Ізраїлем. (Іуда Іскаріот через свою зраду був позбавлений права на престол і воно замість нього було дане іншому. Див. Дії 1:15-26).

«Вірне слово: коли разом із Ним ми померли, то й житимемо разом із Ним! А коли терпимо, то будемо разом також царювати». 2 Тим.2:11-12а.

Якщо ми збираємося прийняти участь у вознесенні Христа, ми спочатку повинні поділити Його смерть і потім твердо продовжувати до кінця через багато випробувань.

2. Лагідність, вбогість духу.

«Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне». Матвія 5:3.

«Блаженні лагідні, бо землю вспадкують вони». Матвія 5:5.

Бог не пропонує Свого Царства тим, хто зарозумілий чи самовпевнений, але тільки тим, хто визнає що сам по собі зовсім невартий такої честі. Анна, мати Самуїла, проголосила у своїй пісні хвали:


«Підіймає (Бог) нужденного з пороху, підносить убогого зо смітників, щоб посадити з вельможами й престол слави їм дать на спадщину». 1 Царів 2:8.

Через тисячу років діва Марія в ще величнішій пісні хвали проголосила ту саму істину:

«Він могутніх скидає з престолів, підіймає покірливих». Луки 1:52.


  1. Чистота.

«...що Самого Себе дав за нас, щоб нас визволити від усякого безаконства та очистити Собі людей вибраних, у добрих ділах запопадливих». Титу 2:14.

Народ, якого Христос визнає Своїм власним - це ті, кого Він викупив від усякого безаконного вчинку і очистив для Себе. Але в цьому процесі очистки є дві сторони: одна Божественна, інша - людська. В 1 Ів.3:3 апостол говорить про нашу надію преображення в подобу Христа при Його поверненні, але потім він додає: «І кожен, хто має на Нього оцю надію, очищає себе так же само, як чистий і Він».

Христос буде очищати тільки тих, хто відповість очищенням себе. Більше того, у Бога є тільки один стандарт чистоти: «...як чистий і Він (Ісус)».

1 Петра 1:22 говорить нам, як ми можемо очистити наші душі: «послухом правді через Духа» і як наслідок цього - «нелицемірна братерська любов». Очищена душа - це душа, наповнена любов'ю.


  1. Любов правди.

Сатана затягнув Адама та Єву в бунт проти Бога, звівши їх, і зведення залишалося з того часу його головною зброєю проти людства. В Об'явленні 12:9 він зветься «вуж стародавній..., що зводить світ». В 2 Солунянам 2:9-11 Павло попереджив, що ця сатанинська тактика знайде своє остаточне вирішення в антихристі, який звабить неправдивими чудесами та знаками всіх, хто «любови правди...не прийняли». Таким вчином, ось наш єдиний захист: прийняти любов правди. Всі, хто відмовляється від неї, будуть не просто обдурені сатаною, Сам Бог пошле їм сильну оману.

Любов істини - це не просто підпорядкування якомусь религійному кодексу, яким би «артодоксальним» він не був. І це навіть не щоденне читання Біблії і «година тиші». Вона потребує повного, безвідмовного посвячення вірі і слухняності Божому Слову, такої, яка виключає будь-який компроміс.

В часи Ісуса багато євреїв зрозуміли, що Ісус - Месія, але через страх перед религійною владою вони не прийняли Його відкрито, «бо любили вони славу людську більше, аніж славу Божу». (Івана 12:43). В цьому - суть компромісу. Нам слід запитати себе: що для мене більше варте - Боже схвалення, чи людське?

В Приповістях 23:23 Соломон дає пораду: «Купи собі і не продавай правду, мудрість і картання та розум». Правду придбати за безцінь не можна. Вона вимагає багато часу для молитви і вивчення Писання з наступним практичним застосуванням в нашому повсякденному житті. Вона повинна стати приоритетом над багатьма видами дешевих розваг, які пропонуються нашою світською культурою. Це посвячення на все життя. Нас також попереджають не продавати правду. Ми можемо спокушатися купити популярність ціною правди, випускаючи жорсткі слова Ісуса і уявляючи Євангелію, що не вимагає ніяких жертв, а обіцяє легку дорогу в житті. Проте це суперечить словам Ісуса: «Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, - і мало таких, що знаходять її (Матвія 7:14).

Якщо ви всерйоз бажаєте поділити Царство Христа з Ним, дозвольте мені запропонувати вам кілька разів уважно прочитати місця Писання, які я процетував вище, і замислитися, чи кожне з них застосовується в вашому житті? Якщо Святий Дух показує вам на ті сфери вашого життя, де у вас є недоліки, попросіть Його про допомогу провести необхідні зміни. Так ви зробите цей рік роком зростання і задоволення.